Van dierenarts
tot reiskennel

Bereid de reis van uw huisdier goed voor.

Voor het luchtvervoer van uw huisdier moet u een aantal zaken regelen. Ten eerste het veterinaire gedeelte. Elk land stelt specifieke eisen aan de gezondheid van dieren die het land in komen. Zorg daarom met uw dierenarts dat uw huisdier aan deze eisen voldoet. Woont u in Nederland, dan kunnen wij dit ook voor u organiseren.

Het tweede punt van aandacht is de reiskennel. Deze moet voldoen aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij waarmee uw dier vliegt. Ook moet de kennel voldoen aan de eisen van IATA (International Air Transport Association). ZooLogistics heeft zes verschillende maten kennels standaard op voorraad. Grotere kennels kunnen wij op maat laten bouwen van hout.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen

Voor het vervoer van uw huisdier zijn verschillende documenten verplicht. Deze moeten in het Engels zijn opgesteld, of in een andere taal als het land dat eist.

 • Uw huisdier heeft een geldige, door een erkende dierenarts ondertekende gezondheidsverklaring nodig. In sommige gevallen moet de NVWA deze legaliseren. De geldigheidsduur van de gezondheidsverklaring kan per bestemming verschillen.
 • Uw huisdier moet op de dag van vertrek ten minste 10 weken oud zijn. Voor pups gelden vaak extra regels. Omdat deze per land kunnen verschillen, raden we u aan contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naartoe reist. Wij kunnen u hier ook bij helpen.
 • Een geldige verklaring waarin staat dat het dier voor vertrek is ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid) is verplicht. Hoe lang voor vertrek de inenting moet zijn toegediend verschilt per land.
 • Reist u naar een bestemming buiten de Europese Unie? Dan adviseren we u om ruim voor vertrek bij de plaatselijke ambassade te informeren naar de regels en vereiste gezondheidsverklaringen voor het invoeren van een huisdier. Wij kunnen u hier ook bij helpen.

Huisdieren die binnen de Europese Unie reizen, moeten een microchip en een officieel EU-huisdierenpaspoort hebben. Dit paspoort moet zijn uitgegeven door een erkende dierenarts en moet de volgende gegevens bevatten:

 1. Naam en adresgegevens van de eigenaar
 2. Beschrijving van het huisdier, zoals de kleur van de vacht
 3. Type identificatie: microchip
 4. De datum en het merk van de inenting tegen rabiës
 5. Serologische test op rabiës (dit is niet voor elke bestemming in de EU verplicht)
 6. Bewijs van tekenbehandeling (dit is niet voor elke bestemming in de EU verplicht)
 7. Bewijs van behandeling tegen echinokokken (dit is niet voor elke bestemming in de EU verplicht)
 8. Overige inentingen

Bron: KLM

Veterinaire hulp

De Pet Travel Clinic neemt u alle
veterinaire zorg uit handen.

Kosten

Wilt u weten wat de kosten zijn voor
uw specifieke dier en bestemming?

Reiskennels

Uw dier reist prettig en op zijn gemak in
een kennel die voldoet aan alle eisen.

Inspirerende video’s

Wist je dat?
De uitzending van “Wist je Dat?” op RTL4 van 8 augustus 2015.
Thema huisdieren die vliegen, diverse weetjes.

Ook huisdieren nemen regelmatig het vliegtuig. Bijvoorbeeld herdershond Asha. Zij vliegt naar haar baasjes in Dubai. Om je te laten zien hoe huisdieren op Schiphol het vliegtuig pakken, volgen we Asha vanaf de dierenarts tot het moment dat zij naar het vliegtuig wordt gebracht.

Een scherpe offerte op maat van uw huisdier?