Samen kiezen
we de beste
reis voor
uw dier

Reist uw dier als bagage mee of als vracht?

Uw dier kan op drie manieren reizen: als handbagage met u in de cabine, als (over)bagage in het ruim, of als vracht in het ruim. Wat mogelijk is hangt af van een aantal factoren zoals het type en formaat huisdier, de luchtvaartmaatschappij, het type vliegtuig, de bestemming en de vraag of u zelf meereist of niet. Wij adviseren u uiteraard graag over de mogelijkheden.

Bagage?

Als u met dezelfde vlucht gaat als uw huisdier en uw dier is niet te groot of te zwaar, dan kan uw dier bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mee als bagage. In dat geval zijn er twee mogelijkheden: uw dier reist met u mee in de cabine of uw dier reist in het bagageruim. Dit ruim is verwarmd en geventileerd waardoor uw dier zich prettig voelt.

Let op:

  • U dient zelf voor uw dier te reserveren bij de luchtvaartmaatschappij.
  • Het inchecken van uw huisdier op de luchthaven kan even duren. Zorg dat u tijdig aanwezig bent en stem dit af met de luchtvaartmaatschappij.
  • De eisen voor het vervoeren van dieren als bagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Vraag dus bij uw maatschappij na welke regels zij hanteren. Of kijk online:

…of vracht?

Dieren die niet als bagage mee kunnen, bijvoorbeeld vanwege het gewicht, de bestemming, of omdat ze alleen reizen, gaan als vracht mee in het vliegtuig. Ze verblijven tijdens de vlucht in het bagageruim, dat speciaal voor hen is geventileerd en verwarmd. Vervoer van dieren als vracht kunt u alleen organiseren via een gespecialiseerde luchtvrachtagent zoals ZooLogistics.

Een huisdier moet in ieder geval reizen als vracht wanneer:

  • De luchtvaartmaatschappij het niet als bagage accepteert;
  • Het reist naar bijvoorbeeld Australië, Bahrein, Hongkong, Ierland, Kenia, Nieuw-Zeeland, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika;
  • Uw huisdier onbegeleid op de vlucht reist;

Er zijn nog talloze verschillende voorwaarden bij diverse luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen. Informeer daarom eerst bij ons zodat u weet waar u aan toe bent.

Een scherpe offerte op maat van uw huisdier?